Asthas vänner

Astha är ett kreativt kollektiv där ett flertal entreprenörer, hantverkare och konstnärer samlas och samarbetar.


Stina Staffansdotter Konstvetaren som sadlade om. Stina är är lädermakare och driver Stina Atelier. Hon älskar läder! Det går att göra alltifrån griva slitstarka arbetsselar för hästar till delikata tunna skinndetaljer på en väska Hon tycker också om det faktum att det är ett naturmaterial som kommer från en restprodukt från vår matproduktion. Hon arbetar med skinn och läder från Sverige, Finland och Italien.

https://stinaatelier.com
instagram: @stinaatelier


Em's Second Hand är en webshop med ett kurerat utbud av damkläder, skor och accessoarer. Vi blandar vintage med modern touch - med pieces från nutida premiummärken och kedjornas godbitar. Alltid nytvättat, struket, lagat, fixat - det ska kännas som att köpa nytt - fast det är second hand. 

I butiken i Asthas Ateljé hänger en kollektion som inte ännu nått webshopen och som förnyas varje vecka.
 
https://emssecondhand.se
instagram: @emssecondhandNina Lazaroff, folkhälsopedagog, dipl mindfulnessinstruktör, skapandepedagog, och konstnär. Erbjuder kurser och workshops i bild och form för barn och vuxna med fokus på kreativt utforskande, skaparprocessen, skaparglädje, lust och nyfikenhet. Krav- och prestigelöst. Erbjuder även föreläsningar på temat hur kultur kan främja människors hälsa i livets alla skeden.

instagram: @rumforskapande
facebook.com/rumforskapandeenskede
Lina Skandevall Media AB är egentligen bara Lina - i samverkan med en massa andra fantastiska företagare. Hon har drivit sitt PR- och kommunikationsföretag i 19 år nu. Hon debatterar, modererar och föreläser om företagande i alla dess former (har varit näringspolitisk expert i fyra år med fokus på kvinnors företagande) och om besöksnäring. Med 15 år som resejournalist och redaktör i bagaget finns många berättelser, tips och kontakter.

Lina skapar dessutom events, från stora galor till Almedalsseminarier med twist. Men mest älskar hon att åka runt i Sverige i sin campervan och göra Sverige till en mer hållbar destination - inte minst med hjälp av all magisk mat och dryck. Har boat in sig i Gamla Enskede men har ena foten kvar i sitt älskade Norrköping där hon bor ute på landet, som den lantis hon är.

instagram: @skandevallJennie Dahlen har skrivit böckerna Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen, växa, ärva, fixa, laga. Hon föreläser om hållbart mode och håller workshops i att reparera kläder. Jennie är utbildad marknadskommunikatör, modevetare och textilhantverkare. Hon har lång erfarenhet från modebranschen samt från ideell sektor. Följ Jennie via hennes instagram och hemsida där hon inspirerar och ger tips på lagning och hållbart mode!
Marie Wärme Inredningsdesign är ett enmansföretag med ett härligt kreativt nätverk av hantverkare, formgivare och inredare med annan expertis än hon själv. Så, ingen förfrågan är för stor, för liten eller för konstig – allt begrundas och besvaras asap!

“Min önskan är att skapa miljöer och sammanhang som får människor att inte bara må bra utan även känna samhörighet, motivation och välbefinnande. Jag vill hjälpa vanliga människor uppnå sina inredningsdrömmar och företag och fysiska butiker att hitta deras unika visuella uttryck för att därmed ge människor en upplevelse utöver det vanliga.”

https://www.mariewarme.com
instagram: @mariewarmeinterior
instagram: @kanslafornuftpodd