Samtalskväll om ett ämne som berör många

  • 300 kr

Välkommen på en samtalskväll om ett ämne som berör många. 14/3 2024, kl 19-21.I skolan, på jobbet och ute i samhället pratas det om olika diagnoser som...

Produkten är tyvärr slutsåld. :(

Dela
Artikelnummer: 28

Välkommen på en samtalskväll om ett ämne som berör många. 14/3 2024, kl 19-21.

I skolan, på jobbet och ute i samhället pratas det om olika diagnoser som adhd, autism  och om människor på spektrat. Forskning visar  att flickor och kvinnor diagnostiseras senare än pojkar, som ofta resulterar i  bland annat psykisk ohälsa. Detta har ett högt pris – för både individ och samhälle.

Vi har den otroliga förmånen att få hälsa två av Sveriges främsta experter på ämnet till oss på Astha, Clara Törnvall och Maria Buhler, för att prata om dessa frågor i en varm och snäll  miljö med högt i tak. Fika ingår såklart.

Författaren Clara Törnvall, 47, är aktuell med boken ”Vanliga människor - Autistens guide till galaxen”. Hon har tidigare skrivit ”Autisterna - Om kvinnor på spektrat” (Natur&Kultur). Clara föreläser om autism och arbetar som programledare och producent på Sveriges Radio P2.

Maria är leg  psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon har arbetat hela sitt yrkesliv med individer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Maria har mottagning i centrala Stockholm där hon tar emot familjer och enskilda individer för utredning och behandling. Hon handleder också personal i olika verksamheter. Maria har skrivit boken ”Flickor med autism och adhd” som gavs ut 2020. Under våren 2024 kommer hennes nästa bok ut som handlar om bemötande i vården av autister.